Još razloga: Zašto biste trebali koristiti online fakturisanje?

U našem prvom članku ukazali smo vam na nekoliko ključnih razloga zašto biste trebali koristiti online fakturisanje. Evo još nekoliko…

Globalna poslovna saradnja

Istina je da su međunarodne kompanije poslovale i sarađivale mnogo prije nego što je internet pokrenut, a kamoli različiti finansijski softveri. Međutim, ukoliko u današnje vrijeme pokušate uspostaviti međunarodnu poslovnu saradnju koristeći tradicionalne finansijske metode, konkurencija vam neće dati da opstanete na tržištu čak ni na kratko.

Na primjer, ako u vašem gradu ima deset konkurentskih kompanija koje rade u istom sektoru kao i vi i svi oni upotrebljavaju online fakturisanje osim vas, vaše šanse za opstanak su već izuzetno niske. Kada to pogledamo u globalnom kontekstu, gdje se sve odvija mnogo bržim tempom, bez modernih finansijskih rješenja, opstanak je apsolutno nemoguć. Dakle, kada vaš poslovni saradnik iz Tokija treba platiti za usluge koje ste mu pružili, jednostavno mu pošaljete fakturu putem maila, koju on odmah dobija. Nakon toga, sve što klijent treba uraditi jeste prebaciti na vaš račun dio novca, putem nekog od globalnih servisa za plaćanje.

Dakle, ovaj model je primjer kakvi bi poslovno upravljanje i saradnja danas trebali biti – brzi, učinkoviti i bez pogrešaka.

Ušteda vremena

Zanemarimo sve gore navedene razloge za korištenje online fakturisanja; najvalidniji razlog na koji se sve u suštini svodi jeste taj da ćete uštediti znatnu količinu vremena.

Prije svega, za online fakture nije potrebno da koristite Word ili Excel, a računate i unosite sve stavke. Sve što trebate uraditi jeste odabrati pravi softver za generiranje faktura, te iskoristiti sve njegove pogodnosti.
Uposlenik zadužen za fakture treba samo ući u softver i unijeti podatke o klijentu, a ostatak je puka automatizacija kojom se vi nećete baviti. Pored toga, kada koristite online fakturisanje, možete sačuvati poslane fakture i u budućnosti ih koristiti kao obrazac po kojem ćete kreirati nove fakture za nove klijente. Sve što ste ikada slali klijentima, nalazit će se na jednom mjestu – cloudu, dostupno u svakom trenutku.

Pomislite samo koliko bi vam vremena trebalo da sami pravite fakture ili ih kopirate, a da se zatim morate brinuti o tome gdje da pohranite toliku količinu podataka, i da li će se vaš računar pokvariti i tako vas “ostaviti” bez svega. S ove tačke gledišta, izgleda kao da su te metode stare barem nekoliko stoljeća. Dakle, trebalo bi ih ostaviti u prošlosti, gdje i pripadaju, a okrenuti se novim i modernim metodama fakturisanja.

Neprocjenjiva uniformnost

Globalno tržište danas je postalo nemilosrdno bojno polje na kojem preživljavaju samo oni koji se mogu najbolje i najbrže prilagoditi. Akcenat se stavlja na uljudnu poslovnu komunikaciju i korespondenciju temeljenu na obrascima, te se svaki moderni biznis treba što više prilagoditi tim pravilima. Budući da postoje strogi oblici za svaku vrstu poslovne komunikacije, neophodno je i da postoji standardna metoda izrade i isporuke faktura.
Ti finansijski izvještaji u suštini sadrže i prenose neke važne informacije, pa je potrebno da se oni kreiraju u skladu s nekim općim pravilima, kako bi ih svako u svijetu biznisa mogao razumjeti. Ako vaša kompanija prihvata univerzalna pravila i posluje u skladu s njima, imat ćete bolje šanse za postizanje uspjeha na globalnom tržištu.

Stoga, odlučite se za online fakturisanje i učinite vaš finansijski sistem uniformnim.

Budući da danas većina kompanija posluje na globalnom nivou, pouzdana i brza softverska rješenja za fakturisanje su među najvažnijim savremenim poslovnim alatima.

Uzimajući u obzir sve navedene razloge, ozbiljno razmislite o tome da online fakturisanje učinite dijelom svog poslovanja i na taj način se pripremite za sve poslovne saradnje i projekte koje budućnost donosi.

Sharing is caring!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top