Novo: Besplatni program za fakture – izrada PDF faktura i ponuda

Nakon više od tri godine kako Faktura.ba pomaže i olakšava poslovanje lokalnih kompanija kroz ubrzanu izradu ponuda, predračun i faktura, odlučili smo se i na korak dalje.

Velikom broju firmi koje su nam se u ovom periodu javljale sa različitim zahtjevima pokušali smo riješiti problem. Ono što smo saznali u periodu u kojem Faktura.ba funkcioniše je da je veliki broj firmi u potrazi za još jednostavnijim alatom za izradu faktura, ponuda i predračuna s vremena na vrijeme. Firme sa vrlo malim i rijetkim brojem faktura prepoznale su da im je Faktura.ba odlično ali “previše veliko” rješenje za početak poslovanja.

Besplatna PDF faktura ili ponuda u nekoliko klikova

Za njih, ali i za one kojima bude odgovaralo, kreirali smo potpuno besplatan alat za kreiranje ponuda, predračun i faktura koji se već neko vrijeme nalazi na adresi https://napravi.faktura.ba a sada smo odlučili da mu posvetimo i jedan blog članak.

Uz pomoć ovog alata svi korisnici interneta kojima je ova forma zadovoljavajuća mogu poptuno besplatno kreirati dokument unoseći podatke o svojoj firmi (ID ili JIB broj, PDV broj, adresa..), podatke o klijentu i fakturi te stavke fakture i podatke o banci. Nakon unesenih podataka jednim klikom ćete na vaš email dobiti PDF fakturu i ona je spremna za upotrebu.

Pored naziva “faktura” vaš dokument može nositi naziv “račun”, ponuda”, “predračun” ili “profaktura” te na isti način možete napraviti PDF spreman za upotrebu.

Primjer fakture

Primjer PDF fakture generisane pomoću besplatnog servisa za pravljenje faktura napravi.faktura.ba.

Kako napraviti račun i kako će on izgledati uz sliku ispod možete saznati u samo nekoliko klikova putem napravi.faktura online servisa.

Za sve dokumente možete birati između dvije valute – KM i EUR, a sve ostale kalkulacije za valutu koju ste izabrali će biti automatske. Tako ćete prilikom unosa stavki automatski dobiti preračun PDV-a, popusta u procentu ili u konačnoj cifri, ukupnog PDV-a, iznosa bez PDV-a i slično…

Nema registracije!
Dovoljno je samo da otvorite Napravi.faktura.ba.

Sharing is caring!

Back to Top