Kako izvući mjesečne, kvartalne i godišnje preglede plaćenih, neplaćenih ili svih faktura?

Analiziranje podataka je važan segment svakog biznisa, bez obzira na djelatnost ili veličinu biznisa, i ono govori u kakvom tačno stanju se biznis nalazi, šta funkcioniše ispravno ili ne i koje su to prednosti i nedostaci određenog biznisa.

Ukoliko ne analizirate što više podataka je moguće, znači da biznis u suštini vodite zatvorenih očiju, što vam neće donijeti brz uspjeh.

Na mjesečnom nivou vam je vrlo često potrebno da pregledate koji su to računi plaćeni a koji ne, koliko je ukupno izdatih faktura i ponuda te koja je vrijednost tih ponuda.

Ako trebate izvući pregled svih plaćenih faktura za prethodni mjesec, to uz Faktura.ba možete uraditi u samo dva klika. Prvo je na listi faktura potrebno odabrati maksimalan broj prikazanih faktura (500), odabrati status “Plaćeno” te željeni period (npr. 1.7. do 31.7.) a onda kliknuti na “Filtriraj rezultate”.

Nakon ovoga će vam se izlistati sve tražene fakture. Klikom na kvačicu lijevo od kolone “Broj”, označićete sve navedene fakture, te odabirom opcije “Preuzmi podatke u Excel formatu” iz Grupne akcije, sve fakture ćete dobiti u tabelarnoj formi, sa pregledom stavki i ukupnim iznosom na kraju tablice.

Na isti način možete izvući kvartalne i godišnje preglede i izvještaje, za plaćene ili za fakture koje nisu plaćene (odabirom željenog statusa i perioda), ili za sve fakture (bez odabira statusa).

Ova funkcionalnost je dostupna i u sekciji klijenti, tako da možete odabrati jednog klijenta, period za koji želite pregled faktura ili ponuda te ukoliko želite samo plaćene, samo neplaćene ili sve fakture. Označite sve i preuzmete Excel tablicu.

Još niste probali Faktura.ba? Posjetite probajte.faktura.ba i aktivirajte besplatni probni period od 7 dana bez obaveza.

Sharing is caring!

Back to Top